על פי הטקסט המבוסס על בורדייה, "הון תרבותי" כולל משאבים כמו ידע, רמת השכלה (הנמדדת בתעודות), מיומנויות ופרקטיקות חברתיות (שליטה בשפה, התנהגות תרבותית וכו'), והוא קשור באופן הדוק למוצא החברתי ולרמת ההשכלה. הון זה, יחד עם ההון הכלכלי, מעצב את ה"הביטוס" של האדם – מערכת מופנמת של נטיות, טעמים, תפיסות עולם וסגנון חיים הנרכשת מגיל צעיר. ההביטוס פועל באופן לא מודע וגורם לטעמים והעדפות (במוזיקה, לבוש, מזון) להיראות כבחירה אישית טהורה, אך למעשה הם מובנים חברתית ומשקפים את המיקום החברתי של הפרט. ההביטוס הוא "מערכת סיווג בלתי נראית" המשתמשת בהון התרבותי והכלכלי כדי לעצב את האופן שבו אנו צורכים תרבות ומתייחסים לאחרים (תהליך ה"הבחנה").
ערכו וכוחו של ההון התרבותי אינם קבועים, אלא נקבעים ומופעלים בתוך "שדה" חברתי ספציפי, כמו שדה התקשורת, האמנות, החינוך או הפוליטיקה. כל שדה הוא זירת מאבק בין "סוכנים" (יחידים ומוסדות) על עמדות כוח, הגדרת הכללים וקביעת הלגיטימיות של סוגי הון שונים. השדה מאופיין במבנה היררכי ובנטיות (הביטוס שדה) משלו, המשפיעים על תהליכי הייצור התרבותי. למשל, בשדה התקשורת (ובפרט בטלוויזיה), הלחצים הכלכליים (כמו המרדף אחר רייטינג) גורמים ליצרנים להימנע מסיכונים ולשעתק פורמטים מוכרים. כתוצאה מכך, השדה מגביל את מגוון התכנים המוצעים לצרכנים וכופה עליהם היגיון שוק, ובכך מערער על רעיון כוח הצרכנים האוטונומי ומדגים כיצד מבנה השדה משפיע על התוכן התרבותי ועל תפיסת המציאות של הצרכנים
אני עלמה קודשביץ', אני במגמה מאז כיתה ז, בחרתי במגמת קולנוע כי אני מעוניינת ללמוד כיצד סרטים נוצרים, מהם הכלים והטכניקות המשמשים את היוצרים. אני רוצה למצוא את הדרך האומנותית שאיתה אני יכולה להשפיע ולהעביר את המסרים שחשובים לי וקולנוע זאת דרך מעולה ומעניינת. אני אוהבת סרטי דרמה וקומדיה. הסרט הזה הוא סרט על אובדן והוא מאוד דרמטי על כל האופנים.
הסרט מדבר על אובדן ועל מלחמה, וגם על קשר של אבא ובן. החיבור האישי לסרט הוא של הבמאית, למשפחה שלה וזה סיפור שמאוד קרוב לליבה.
בחרתי בתפקיד כי אני בן אדם ניהולי ומאורגן ואני יודעת לתקשר טוב עם אנשים ויש לי גם יכולות שיכנוע טובות. בחרתי בצוות הנוכחי לאחר שהתרשמתי מהכישורים והיכולות של חברי הצוות, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית. אני אוהבת לשמוע את החזון של הבמאי ולנסות להעביר את זה להפקה בדרך שתהיה הכי מדויקת בשבילו. אני מרגישה שבסופו של דבר הסרט הוא של המפיק באותה הצורה שהוא של הבמאי, גם המפיק עובר תהליך עם התסריט ומתחבר אליו כאילו הוא שלו.
אני אגדיר מטרות ברורות לגבי מה אני רוצה להשיג בסרט. אני אפתח אצלי תכונות של גמישות וסבלנות. אבין מה הוא הציפיות של הבמאי מהפקת הסרט. איזה לוקיישנים, שחקנים ואווירה כללית הוא מצפה מההפקה, ואני צריכה להתאים את עצמי לציפיות אלו. בנוסף, ארוחת ההפקה עם כל העוזרים והצוות הכולל זה שלב חשוב בעבודה על ההפקה, ככה כולם יודעים מה הציפיות של הבמאי המפיק והצלם, וככה גם מכירים אחד את השני טובה יותר.
הבמאית ראתה ראיונות עם אנשים שחוו אבדון דומה למה שיש בסרט והם בהכחשה וחושבים שהוא כל הזמן לידם ואפילו מדברים איתו. היא ראתה את הראיונות ועליהם היא ביססה את תיאור האופי של הדמויות ואת התמה של הסרט.
אין
ההון התרבותי, לפי התאורייה של בורדייה, מתייחסת למשאבים תרבותיים שיכולים להיות לאדם וקבוצה ומשפיעים על המעמד החברתי שלהם. הון תרבותי כולל בתוכו, ידע, חינו, כישורים, ודרכי התנהגות שמוערכים בחברה או בקבוצה תרבותית מסויימת. על פי בורדייה, לכל אדם יש ״הביטוס״ הביטוס היא מערכת של נטיות ותרבות פנימית המעצבת את התפיסות וההעדפות התרבותיות של אותו אדם. הביטוס הוא סוג של תוצר של ההון התרבותי, ובעזרתו האדם יכול לנוע ביו שדות תרבותיים ולהתאים את עצמו לכללים וקודים של אותו שדה, וכך הוא משפיע על איך הוא נתפס בחברה.
שדה התרבות, לפי בורדייה, הוא מערכת יחסים שבהם האנשים החיים עם תרבות- יוצרי תרבות, צופי תרבות, מבקרי תרבות, מתמודדים עם חוקים, ערכים ומאבקים על הון תרבותי. כל שדה תרבותי מכיל חוקים והבנות פנימיות משלו שמעצב את האופן בו אנו צורכים תרבות או מעריכים תרבות. הון תרבותי הוא כלי דרכו השחקנים בשדה התרבותי פועלים, אמן יכול להפיק יצירה תרבותית שמוסיפה להון התרבותי שלו ומאפשרת לו קבלת הכרה בשדה התרבותי. כל שדה תרבותי פועל בתוך הקשרים החברתיים והפוליטיים, שמעצבים אותו ונותנים לו חשיבות בתוך החברה ולכן ניהול של הון תרבותי בתוך שדה תרבותי תלוי מאוד, במאבקים פולטיים, וחברתיים.
אני נועה טל, ואני במגמת קולנוע מאז שאני בכיתה ז׳ וזה לגמרי היה הבחירה הכי טובה שיכולתי לעשות בשביל עצמי. הלימודים במגמה הפכו לחלק מרכזי בחיי, ובמיוחד העשייה של הסרט יא שלי. אני אוהבת קולנוע מהז׳אנר הדרמטי, שכולל בתוכו דמויות שחשים אליהם חיבור אישי ושל ממש תוך סרט קצר או ארוך, וזה מתקשר להפקה שלי כי רציתי לעסוק השנה בסרט יותר משמעותי ועמוק, מהז׳אנר הדרמטי שמצליח לרגש את האנשים שצופים בו אך גם להפתיע אותם.
הסרט שלי עוסק בחיבור של בן ואב, אב שמתקשה לשחרר מבנו שנהרג, והסרט עוסק בתהליך של האב להבין שבנו מת. בסיפור רואים שהאבא מדמיין את בנו שחוזר מהמתים כדי לעזור לו להמשיך בחייו, ולשקם אותם. בסרט שלי הבן נהרג בשרותו בצבא, ואני מאמינה שבמצב שאנחנו נמצאים כרגע, הכולל אנשים רבים, גיבורים, שמתו במלחמה הזאת, בכדי להגן על המדינה שלנו. והחיבור שלי לסרט הזה ולפי דעתי גם לשאר האנשים במדינה שלנו דומה, כי במצב כזה שכל יום יש הותר לפרסום אחר, יש גם אנשים ומשפחות שיושבים בבית ומקבלים את הבשורות הקשות האלו, ובסרט שלי ניסיתי לחקור שיטת התמודדות אחת עם מוות של אדם קרוב, וגם להראות שפרידה מאדם קרוב, היא הדבר הקשה ביותר שיכול לקרות, וכל אחד מתמודד שונה, ויש חלק שמתקשים להיפרד, ועושים הכול כדי להחזיר אדם, גם אם זה בדמיון.
בחרתי בתפקיד שלי, כבמאית, כי מבחינתי כאשר כתבתי את התסריט היה לי מאוד ברור איך הסרט עומד להיראות, ויותר מזה רציתי ליצור אותו הכי טוב שאפשר. את הצוות שלי לא בחרתי, אבל תוך כדי עבודה על הסרט אני מבינה שקיבלתי את הצוות הכי טוב שאפשר.
כדי להתכונן לעבודה בסרט, צפיתי בסרטים רבים שמתעסקים ונוגעים ברגש, סרטים דרמטיים שעוסקים בקשר של אנשים קרובים, וגם בסרטים הכוללים אפקט הפתעה. כדי להתכונן אני אחקור את הסרטים הללו ואבין איך הם פועלים ועובדים ומצליחים לרגש או להפתיע.
אחת היצירות שמלוות אותי היא הסרט ״fight club״.
בחרתי את הסצנה בה המספר וטיילר רבים מכות.
אני אמיתי ניישטיין, תלמיד במגמת בקולנוע מכיתה ט׳ ואוהב צילום מגיל 10 בערך. אני מאוד נהנה מהלימודים במגמה וההזדמנות ללמוד קולנוע וצילום בפרט ברמה גבוהה. אני אוהב לצלם או לערוך סרטים ולהרגיש שאני תורם בצורה ייחודית להעברת המסר של הסרט, תוך שימוש באסתטיקה ייחודית. בסרט ״בין שמיים לארץ״, ארצה להעביר את המסרים בצורה הברורה והרגישה ביותר. מכיוון שהסרט עוסק בדימיון ובאבל, הוא מסתמך במידה רבה גם על הויזואליות שלו.
הסרט ״בין שמיים לארץ״ עוסק באב שכול מהמלחמה, אשר מדמיין יום אחד את בנו המת חוזר הביתה מהצבא, ומקיים את השגרה הקודמת שלו יחד עם בנו המדומיין, ליום אחד בלבד, עד שבנו עוזב אותו סופית והאב נאלץ להשלים עם השכול. אני מאוד מתחבר לנושא, כי אני חושב שבמציאות הנוכחית במדינה כמות הסיפורים על חללים ונפגעי פעולות טרור הוא כה גבוה, שאנשים לא שמים לב לבני האדם שעומדים מאחורי לשמות ולסיפורים האישיים של משפחות שכולות. בנוסף, הסרט מציג מציאות אלטרנטיבית לכיצד יכלו להיראות החיים של הדמות הראשית לולא המלחמה ואז ״מפיל״ את המציאות הקשה על הצופה. אני מאוד מתחבר למציאות האלטרנטיבית המוצגת בסרט גם ברמה הלאומית ולא רק כמקרה פרטי כמו שמוצג בסרט, ואני חושב שהסרט יכול להראות שיש ברירות נוספות שיכולות לגבות פחות חיים.
בחרתי לצלם לנועה מכיוון שמאוד התחברתי לתסריט שלה, ואני גם חושב שאני עובד מעולה עם נועה וגם עם שאר הצוות. אני מאוד אוהב לצלם סרט בו הצילום הוא חלק מרכזי מהעברת המסר, מה שדחף אותי עוד יותר לצלם את הסרט הזה.
אני מתכנן להיפגש עם נועה כמה שיותר פעמים לפני הצילומים, ולנתח ביחד את התסריט כדי להבין מה המניעים של הדמויות כך שאוכל להעביר את המסרים בצורה הברורה והמדויקת ביותר. אנסה להציג את השוטינג לכמה שיותר מורים לפני הצילומים כדי לקבל ביקורת, וגם לנסות שוטים שאני חושב שיהיו קשים לצילום מראש.
הסצנה בה מודיעים לז׳ולי על מות בעלה ובנה בתאונה.
לפי המאמר, רפלקציה היא שלב מכריע שבו הלומד לוקח צעד אחורה מהחוויה ומנסה להבין אותה. עם התבוננות ושיקוף על מה שקרה. המאמר מדגיש ששלב זה עוסק בחשיבה על החוויה מנקודות מבט שונות. המאמר לא מעסק ספציפית בהתליך על אומנים, אבל אפשר להסיק מסקנות ממנו על אמנים. עבור אמן, "חוויה קונקרטית" יכולה להיות פעולת יצירת אמנות, התנסות בטכניקה חדשה, או אפילו התבוננות במשהו שמעורר את האמנות שלו. שלב "תצפית רפלקטיבית" (= הרפלקציה) יכלול את האמן המקדיש זמן לניתוח תהליך היצירה שלו, התוצאה, והרגשות ומחשבותיו במהלך התהליך, ובכך יבין את החוויה שעבר יותר טוב וגם את היצירה שלו. על ידי שיקוף החוויה האומנותית שלהם, אמנים יכולים לזהות מה עבד טוב, עם איזה אתגרים הם התמודדו איתם ואיפה הם יכולים להשתפר. הם יכולים לשקול היבטים שונים של עבודתם, כמו קומפוזיציה, בחירות צבע, טכניקה והמסר או התחושה הכללית שהם התכוונו להעביר ביצירה האומנותית שלהם. אני חושבת שאני לומדת קונקרטית. אני מאמינה שבשביל ללמוד באמת צריך לעשות, גם אם זה אומר לטעות ולהיכשל- מטעויות שאני עושה אני לומדת.
מעגל הלמידה של קולב, אומר שיש שלבים בסיסיים שחייב לחוות כדי ללמוד, צריך לעשות משהו אקטיבי ולא רק להסתכל, צריך לקחת צעד אחורה ולעשות רפלקציה ולחשוב ולנתח את הסיטואציה, השלב הבא הוא לקחת את כל מה שלמדת, לשאול שאלות ולקרוא מאמרים ותאוריות ולנסות להבין איך הוא משפיע והשלב הרביעי, הוא לקחת את המידע ולשלב אותו בצורה אקטיבית בחיים. וכתוצאה ממעגל הלמידה יש גם סוגי למידה שונים. לימוד דרך עשייה ופעילות, לימוד דרך ניתוח רפלקטיבי של סיטואציות, לימוד דרך תאוריות, ולימוד דרך עשייה ויישום הידע שלהם. חשיבות הרפלקציה על פי קולב היא שאי אפשר להמשיך ללמוד לפני שלוקחים צעד אחורה ומסתכלים על התמונה הגדולה ומנסים להבין מה למדת דרך שאלות מנחות, ואיך מה שלמדת יכול להשפיע על תהליכי הלמידה שלך העתידיים. כי מבחינת קולב כל תהליך שלמדת מלמד אותך לפעם הבאה ודרך הרפלקציה אתה לומד איך ללמוד טוב יותר, ואיזה סוג למידה מתאים לך. אני סוג למידה קונקרטי ולומדת יותר טוב בעשייה, גם אם זה אומר שאני טועה.
מעגל הלמידה של קולב, אומר שיש שלבים בסיסיים שחייב לחוות כדי ללמוד, צריך לעשות משהו אקטיבי ולא רק להסתכל, צריך לקחת צעד אחורה ולעשות רפלקציה ולחשוב ולנתח את הסיטואציה, השלב הבא הוא לקחת את כל מה שלמדת, לשאול שאלות ולקרוא מאמרים ותאוריות ולנסות להבין איך הוא משפיע והשלב הרביעי, הוא לקחת את המידע ולשלב אותו בצורה אקטיבית בחיים. וכתוצאה ממעגל הלמידה יש גם סוגי למידה שונים. לימוד דרך עשייה ופעילות, לימוד דרך ניתוח רפלקטיבי של סיטואציות, לימוד דרך תאוריות, ולימוד דרך עשייה ויישום הידע שלהם. חשיבות הרפלקציה על פי קולב היא שאי אפשר להמשיך ללמוד לפני שלוקחים צעד אחורה ומסתכלים על התמונה הגדולה ומנסים להבין מה למדת דרך שאלות מנחות, ואיך מה שלמדת יכול להשפיע על תהליכי הלמידה שלך העתידיים. כי מבחינת קולב כל תהליך שלמדת מלמד אותך לפעם הבאה ודרך הרפלקציה אתה לומד איך ללמוד טוב יותר, ואיזה סוג למידה מתאים לך. אני סוג למידה קונקרטי ולומדת יותר טוב בעשייה, גם אם זה אומר שאני טועה.
לפי המאמר, רפלקציה היא שלב מכריע שבו הלומד לוקח צעד אחורה מהחוויה ומנסה להבין אותה. עם התבוננות ושיקוף על מה שקרה. המאמר מדגיש ששלב זה עוסק בחשיבה על החוויה מנקודות מבט שונות. המאמר לא מעסק ספציפית בהתליך על אומנים, אבל אפשר להסיק מסקנות ממנו על אמנים. עבור אמן, "חוויה קונקרטית" יכולה להיות פעולת יצירת אמנות, התנסות בטכניקה חדשה, או אפילו התבוננות במשהו שמעורר את האמנות שלו. שלב "תצפית רפלקטיבית" (= הרפלקציה) יכלול את האמן המקדיש זמן לניתוח תהליך היצירה שלו, התוצאה, והרגשות ומחשבותיו במהלך התהליך, ובכך יבין את החוויה שעבר יותר טוב וגם את היצירה שלו. על ידי שיקוף החוויה האומנותית שלהם, אמנים יכולים לזהות מה עבד טוב, עם איזה אתגרים הם התמודדו איתם ואיפה הם יכולים להשתפר. הם יכולים לשקול היבטים שונים של עבודתם, כמו קומפוזיציה, בחירות צבע, טכניקה והמסר או התחושה הכללית שהם התכוונו להעביר ביצירה האומנותית שלהם. אני חושבת שאני לומדת קונקרטית. אני מאמינה שבשביל ללמוד באמת צריך לעשות, גם אם זה אומר לטעות ולהיכשל- מטעויות שאני עושה אני לומדת.
שם: 39 תפקיד: הפקה
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 102 תפקיד: בימוי
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 55 תפקיד: צילום
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 114 תפקיד: עריכה
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 197 תפקיד: הקלטה
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 164 תפקיד: בום
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 353 תפקיד: ע.הפקה
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 92 תפקיד: משחק
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם: 354 תפקיד: תאורה
הורים ותלמידים.ות נכבדים.ות,
בתאריכים: 01/03/2024 ועד 04/03/2024 יתקיימו צילומי הסרט בין שמיים לארץ נועה טל של הבימאי/ת *** בהפקתו/ה של *** מספר טלפון:
השתתפות בהפקות המגמה מהווה חלק בלתי נפרד מלימודי הקולנוע בבית הספר, והיא חיונית ומשמעותית בתהליך החניכה של התלמידים. אנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות בנכם/בתכם בהפקות.
צוות ההפקה מתנהל באופן עצמאי במהלך הצילומים, וזאת לאחר שקיבל תדרוך והנחיות מתאימות מצוות המורים. מניסיון, חשוב מאד שההורים יהיו מעורבים בהתנהלות ילדיהם בהפקה, כולל ביקור באתר ההסרטה, עזרה בהסעות וכו'. במקרים בהם הורים מלווים את צוות ההפקה מסיבה כזו או אחרת, רצוי לשים לב שהתלמידים מקפידים על שיח מכבד בין אנשי הצוות, שמירה על ציוד והתנהלות זהירה ובטוחה באופן כללי.
שימו לב!
בהפקות המצטלמות מחוץ לעיר ו/או בלוקיישנים מורכבים (גגות, חוף הים, חניונים וכו'), ו/או בין השעות 23:00 בלילה ועד 5:00 לפנות בוקר, חובה על הורה מלווה להצטוות לצילומים. הדגש הוא על הורה (לא דודים, אחיות גדולות או כל מבוגר אחר)!
הצהרת ההורים:
אנו הורי התלמיד/ה מביעים את הסכמתנו בדבר השתתפותו/ה של בננו/בתנו בהפקה, וזאת לאחר שקיבלנו מידע מלא אודות ההפקה וקראנו את התסריט המצורף.
חתימה:
שם האתר: תומי חנות פרחים
הכתובת: ***
הסצינות המצולמות באתר: 2, 4, 5
איש/ת קשר: ***
טלפון: ***
הערות המפיק/ה: יום שבת ה-2.3 וגם יום שבת ה-9.3 מצלמים מהבוקר עד הצהריים. מרכז תל אביב לא צריך הסעה. מזון- פסטה, חטיפים, שתייה והרבה מים!!! לא לשבור, לשרוף, להרוס כלום ולהחזיק הכל למקום בסוף, לשלוח לתומס כשאנחנו מגיעים
הערות הבמאי/ת: להעביר את כל מה שיש בחלק עם הדלת זכוכית לחלק של החנות עצמה, לבדוק שאנחנו באמת פותחים וסוגרים את החנות כמו שצריך.
הערות הצלמ/ת:
הערות הסאונד:
הערות הארט:
שם האתר: המטבח של סבא וסבתא של אמיתי
הכתובת: ***
הסצינות המצולמות באתר: 1
איש/ת קשר: ***
טלפון: ***
הערות המפיק/ה: חצי יום הסצנה הזאת חצי יום סצנה אחרת. מזון- סנדוויצים הסעות- אוטובוסים כי זה תחילת שבוע
הערות הבמאי/ת:
הערות הצלמ/ת:
הערות הסאונד:
הערות הארט:
שם האתר: בית הקברות הצבאי קריית שאול
הכתובת: ***
הסצינות המצולמות באתר: 9
איש/ת קשר: ***
טלפון: ***
הערות המפיק/ה: הסעה באוטו של דוד של נועה. צוות מצומצם.
הערות הבמאי/ת:
הערות הצלמ/ת:
הערות הסאונד:
הערות הארט:
שם האתר: גינה ליד הבסיס הצבאי בחיים לבנון
הכתובת: ***
הסצינות המצולמות באתר: 6
איש/ת קשר: ***
טלפון: ***
הערות המפיק/ה: להזמין ללוקיישן הזה ארוחת צהריים כשאנחנו בהעברת לוקיישן. לאסוף כלבים!
הערות הבמאי/ת:
הערות הצלמ/ת:
הערות הסאונד:
הערות הארט:
שם האתר: האוטו של דביר
הכתובת: ***
הסצינות המצולמות באתר: 8
איש/ת קשר: ***
טלפון: ***
הערות המפיק/ה:
הערות הבמאי/ת:
הערות הצלמ/ת:
הערות הסאונד:
הערות הארט:
שם האתר: הספסל שמחוץ לחנות של תומס
הכתובת: ***
הסצינות המצולמות באתר: 3
איש/ת קשר: ***
טלפון: ***
הערות המפיק/ה:
הערות הבמאי/ת:
הערות הצלמ/ת:
הערות הסאונד:
הערות הארט:
שעה | משך | סצינה | שוט | תיאור השוט | שחקנים | גודל | תנועה | הערות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
30 דק' | הגעת צוות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
08:00 |
60 דק' | הקמה+ א.בוקר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
סצינה מס: 2מיקום: פניםלוקיישן: חנות פרחים קינג גורג 30זמן: יום
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
09:00 | 45 דק' | 2 | 9 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10:10 | 25 דק' | 2 | 11 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10:40 | 30 דק' | 2 | 12 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10:40-10:50 | 10 דק' | 2 | הפסקה | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11:25 | 35 דק' | 2 | 13 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
60 דק' | 2 | 14 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
15 דק' | 2 | 15 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | הפסקת צהריים+ הקמת סצנה 4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
60 דק' | 4 | 23 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
45 דק' | 4 | 24 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 4 | 25 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
25 דק' | 4 | 22 | דביר יוינתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
45 דק' | 4 | 26 | דביר יוינתן | שחרור דביר | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
15 דק' | 4 | 28 | יונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
15 דק' | 4 | 27 | יונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
15 דק' | 4 | 29 | יונתן | שחרור יונתן | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
5 דק' | 2 | 30 | ללא | אינסרטים | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
5 דק' | 2 | 10 | לוח שעם | ללא | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
5 דק' | 2 | 16 | קופה מאובקת | ללא | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
10 דק' | - | - |
הקלטת פוסט-סינק של הסצינה. במידה ויש דיאלוג בסצינה יש להקליט את הדיאלוג מיד בסוף הסצינה והפעם מקרוב. אם הקלטתם בנקים ובמיקרופון חד-כיווני יש להקליט שוב הכל מיד בסוף הסצינה. נסו להקליט לפחות פעמיים
אם משחררים חלק מהשחקנים לפני סוף הסצינה אז יש להקליט את הפוסט סינק לפני שמשחררים את השחקן/ית |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
45 דק' | פירוק סט וקיפול ציוד |
שעה | משך | סצינה | שוט | תיאור השוט | שחקנים | גודל | תנועה | הערות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
30 דק' | הגעת צוות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
60 דק' | הקמה+ א. בוקר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
סצינה מס: 1מיקום: פניםלוקיישן: מטמון 7זמן: יום
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
45 דק' | 1 | 1 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 1 | 3 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
45 דק' | 1 | 5 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
50 דק' | 1 | 2 | יונתן ודביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 1 | 4 | יונתן ודביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
15 דק' | 1 | 8 | יונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 1 | 7 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 1 | 6 | יונתן ודביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14:00-15:0014:05 | 60 דק' | ארוחת צהריים+ מעבר לוקיישן גינה בחיים לבנון 23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 6 | 35 | יונתן ודביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 6 | 38 | יונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 6 | 40 | יונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 6 | 36 | יונתן | שחרור יונתן | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 6 | 39 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 6 | 37 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 8 | 49 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 8 | 50 | דביר | שחרור דביר | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
10 דק' | - | - |
הקלטת פוסט-סינק של הסצינה. במידה ויש דיאלוג בסצינה יש להקליט את הדיאלוג מיד בסוף הסצינה והפעם מקרוב. אם הקלטתם בנקים ובמיקרופון חד-כיווני יש להקליט שוב הכל מיד בסוף הסצינה. נסו להקליט לפחות פעמיים
אם משחררים חלק מהשחקנים לפני סוף הסצינה אז יש להקליט את הפוסט סינק לפני שמשחררים את השחקן/ית |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
45 דק' | פירוק סט וקיפול ציוד |
שעה | משך | סצינה | שוט | תיאור השוט | שחקנים | גודל | תנועה | הערות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
30 דק' | הגעת צוות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
צוות מצומצם | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
סצינה מס: 7מיקום: חוץלוקיישן: שבזי 1זמן: יום
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 7 | 46 | יונתן ודביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 7 | 48 | יונתן | שחרור יונתן | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 7 | 47 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
40 דק' |
נסיעה לבית הקברות קריית שאול |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 8 | 51 | דביר | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
10 דק' | - | - |
הקלטת פוסט-סינק של הסצינה. במידה ויש דיאלוג בסצינה יש להקליט את הדיאלוג מיד בסוף הסצינה והפעם מקרוב. אם הקלטתם בנקים ובמיקרופון חד-כיווני יש להקליט שוב הכל מיד בסוף הסצינה. נסו להקליט לפחות פעמיים
אם משחררים חלק מהשחקנים לפני סוף הסצינה אז יש להקליט את הפוסט סינק לפני שמשחררים את השחקן/ית |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
10 דק' | פירוק סט וקיפול ציוד |
שעה | משך | סצינה | שוט | תיאור השוט | שחקנים | גודל | תנועה | הערות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
60 דק | הגעת צוות | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
הקמה הגעת שחקנים | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
סצינה מס: 3מיקום: חוץלוקיישן: הספסל מול קינג גורג 30זמן: יום
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 3 | 18 | דביר ויונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 3 | 20 | יונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 3 | 21 | דביר ויונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 3 | 19 | דביר ויונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | א. בוקר+ הקמת סצנה 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
25 דק' | 5 | 31 | דביר ויונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
25 דק' | 5 | 35 | דביר ויונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
30 דק' | 5 | 32 | דביר ויונתן | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 5 | 33 | דביר | שחרור דביר | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
20 דק' | 5 | 34 | יונתן | שחרור יונתן | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
10 דק' | - | - |
הקלטת פוסט-סינק של הסצינה. במידה ויש דיאלוג בסצינה יש להקליט את הדיאלוג מיד בסוף הסצינה והפעם מקרוב. אם הקלטתם בנקים ובמיקרופון חד-כיווני יש להקליט שוב הכל מיד בסוף הסצינה. נסו להקליט לפחות פעמיים
אם משחררים חלק מהשחקנים לפני סוף הסצינה אז יש להקליט את הפוסט סינק לפני שמשחררים את השחקן/ית |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:00
|
40 דק' | פירוק סט וקיפול ציוד |
שוט | תיאור השוט | גודל | סוג | זוית | תנועה | עדשה | הערות |
---|---|---|---|---|---|---|---|
35
|
כל ההתרחשות | ELS | EST | H/A | סטטי | 24mm | |
36
|
pov אריק:
הכלבים מגיעים, המצלמה עושה טילט דאון ו״עוקבת״ אחרי הכלבים. רואים את שני הכלבים במקומם ואת ידם של דניאל ואריק מלטפות את הכלבים. המצלמה ממוקדת יותר בכלב הגדול. אחרי כמה שניות המצלמה עוברת לדניאל ואז לכלב הקטן ואז שוב לדניאל. אחרי כמה שניות המצלמה חוזרת לכלב הקטן. אחרי כמה שניות הם מתחילים לדבר, המצלמה עולה לדניאל ויורדת מדי פעם לכלבים לפי הדיבור שלהם (רוב הזמן המצלמה תתמקד בדניאל) |
LS | POV | H/A | טילט דאון / עוד תנועות כי זה pov | 24mm | |
37
|
pov דניאל: המצלמה מתמקדת בכלב הקטן. אחרי כמה שניות היא מתמקדת באריק ואז בכלב הגדול ושוב באריק. אחרי כמה שניות היא חוזרת להתמקד בכלב הקטן. לאחר מכן, כשמתחיל הדיאלוג, המצלמה עוברת להתמקד באריק אך מדי פעם יורדת לכלבים לכמה שניות |
LS | POV | H/A | טילט דאון / עוד תנועות כי זה pov | 24mm | |
38
|
סינגל דניאל כל ההתרחשות |
MS | F/O | EL/SH | סטטי נושם, פאן אופציונלי | 35mm | אפשר לעשות פאן לכלבים אחרי שהלכו, להשאיר מקום לקאט לפני הפאן |
39
|
סינגל אריק כל ההתרחשותEL/SH |
MCU | F/O | EL/SH | סטטי נושם, פאן אופציונלי | 50mm | אפשר לעשות פאן לכלבים אחרי שהלכו, להשאיר מקום לקאט לפני הפאן |
40
|
סינגל דניאל כל ההתרחשות |
MS | F/O | EL/SH | סטטי נושם, טילט אפ | 35mm | טילט אפ איתם כשהם הולכים, שוט אופ׳ לא חובה |
שוט | תיאור השוט | גודל | סוג | זוית | תנועה | עדשה | הערות |
---|---|---|---|---|---|---|---|
46
|
המראה, ההשתקפות של דניאל בתוך המראה. סינגל אריק ודניאל ברקע |
CU | SNGL | L/A | סטטי | 50mm/85mm |
שגלגל אבל יבצבץ - החלטה של נועה |
47
|
סינגל נוסף אריק (?) | MCU | MCU | EL/SH חצי | סטטי | - |
שגלגל אבל יבצבץ - החלטה של נועה |
48
|
סינגל דניאל | CU | MS | EL/SH פרונטלי | סטטי | - |
גלגל אבל מבצבץ בצד הפריים - דניאל בצד ימין של הפריים ובצד שמאל מבצבץ גלגל האבל. |
|
|||||||
|
בין שמיים לארץ
תסריט לסרט גמר י׳׳א
מאת נועה טל
1. פנים. מטבח- יום
חדר בגוון אפרפר, על שולחן האוכל יש רדיו בצבע בז׳ . אריק (52) לבוש בבגדי יום פשוטים עם שיער שמתחיל להיות אפור. עומד במטבח, הוא מחמם מים על הגז ומוציא כוס מאחד המדפים שנמצאים מעליו. הוא מוציא מהמגירה כפית וקפה שחור ושם כפים מהקפה בתוך הכוס. הוא הולך לעבר הרדיו שנמצא על השולחן, לוקח לו שנייה להתחיל לעבוד ואז שומעים את השדרן מתחיל לדבר.
שדרן:
השעה 15:30
וכאן החדשות
כחודש לאחר סוף המלחמה
שגבתה מחיר כבד של כאלף חמש מאות אנשים
ופצועים רבים נוספים....
אריק שומע את הקומקום עם המים מתחיל לבעבע, הוא ניגש אל הקומקום ומוריד אותו מהגז ומתחיל למזוג מים אל הכוס. דפיקת דלת נשמעת ואריק הולך לכיוונה. הוא פותח את הדלת ורואה את דניאל (18) נכנס בדלת עם תיק גדול בצבע ירוק ומתוכו מבצבצים מדים. אריק במבט מופתע מתקדם אל דניאל ומחבק אותו. שניהם מתחבקים והמבט המופתע של דניאל הופך לחיוך.
אריק
וואו איזה הפתעה
מתי שיחררו אותך?
דניאל
הבוקר
התכוונתי לעשות לכם הפתעה
רגע איפה אמא?
אריק
היא בדיוק יצאה לעבודה
אבל בוא שב
אני מכין קפה
אריק במבט עדיין מופתע הולך אל עבר המטבח, הוא מכבה את הרדיו שהפך לשירים עצובים במקום השדרן, הוא מוציא נוספת ושם בה קפה ומים בזמן שדניאל שם את תיקו בכניסה לבית ומתקדם אל עבר המטבח ויושב בשולחן האוכל, אריק מביא לו את הכוס קפה ודניאל מניד בראשו כתודה, שניהם יושבים בשולחן האוכל ושותים קפה.
דניאל
אתה הולך היום לעבודה?
אריק לוקח שלוק מהקפה ומהנהן
אריק
יש עכשיו המון עבודה
גם החנות במצב..
דניאל קוטע את אריק באמצע המשפט
דניאל
אני יכול לבוא לעזור אם צריך
אריק
בטוח?
אני אשמח
אריק ודניאל מחייכים ולוגמים מהקפה.
2. פנים. חנות פרחים- יום
חנות פרחים קטנה עם הרבה בלאגן, סלסלות של פרחים ריקות, קופה שנראית מאובקת, ולוח מודעות משעם עם הרבה פתקים בצבעי ניאון זוהרים ומתחתם פינה של דף לבן עם פינה שחורה מבצבץ מתחת לפתקים, על הפתקים רשומים הרבה הזמנות של פרחים וגם רשימת חוסרים. אריק נכנס לחנות ראשון ודניאל אחריו, דניאל מסתכל על החלל הריק במבט נגעל, הוא הולך לקופה ורואה את האבק שעליה, אריק מסתכל עליו במבט חסר אונים
דניאל
וואו אז לזה אמא התכוונה בטלפון
החנות באמת במצב...
הפעם, אריק קוטע את דניאל
אריק
מתי דיברת עם אמא?
דניאל
הבוקר לפני שבאתי
דיברתי איתה בטלפון
היא באמת דואגת לך
(בלחישה)
והאמת שאני גם
אריק
אמא שלך לא צריכה להתערב
וגם אתה לא
החנות ככה בגלל המלחמה
ועכשיו אני חוזר
הכול יהיה בסדר
דניאל מסתכל עליו מודאג הוא בא להתחיל משפט ואריק קוטע אותו באמצע
אריק
(בקול כועס)
וגם תזכור שאת העובד היחיד פה חוץ ממני
אני לא יכול לעבוד פה בלעדייך…
דניאל מסתכל על אריק עם מבט דואג. דניאל הולך ולוקח מטאטא מהפינה ומתחיל לטאטא ולהרים את הפרחים הנבולים. אריק יוצא מהחנות.
3. חוץ. מדרכה מחוץ לחנות – יום
אריק יושב מחוץ לחנות, על המדרכה, הוא מוציא קופסאת סיגריות ומצית, ומדליק את אחת מהסיגריות, דניאל יוצא מהחנות, ועומד מאחוריו.
דניאל
חשבתי שהפסקת לעשן
אריק מסתובב להסתכל על דניאל שעכשיו מתיישב לידו, הוא מוציא את הסיגרייה מפיו.
אריק
הפסקתי אבל חזרתי קצת בזמן האחרון
לא משהו רציני
דניאל מסתכל עליו במבט של דאגה, אריק מכבה את הסיגרייה על המדרכה,
אריק
הנה אתה רואה
אין לך מה לדאוג
בוא נחזור לחנות
אריק קם ראשון ונכנס לחנות דניאל מאחוריו ומבטו עוד קצת מודאג. ושניהם נכנסים לחנות.
4. פנים. חנות פרחים- יום
החנות נראת הרבה יותר נקייה, ומלאה בפרחים, דניאל עומד ליד הקופה ומנקה אותה, בזמן שאריק מתחיל להכין זרים, לקוחות נכנסות לחנות ומגיעות לקופה שבה עומד דניאל, הן מחכות ולא מדברות עד לרגע שאריק מגיע לקופה ואז הן משלמות הזרים ויוצאות, דניאל בזמן הזה עוד מנקה את החנות ועומד ליד אחד הזרים שאריק הכין מלפני.
5. פנים. ספסל מחוץ לחנות- יום
עבר זמן, הם יושבים מחוץ לחנות ואוכלים ערגליות.
אריק
מתי אתה צריך לחזור?
דניאל
בחמש
אריק
(בתדהמה)
בחמש???
דניאל מצחקק קלות מהתגובה של אריק
דניאל
כן באתי לביקור קצר
הייתי חייב לראות אותך
אריק
אתה יודע
אני יכול לסגור עכשיו
ונלך לאנשהו
דניאל
בטוח?
אריק
ברור לא כל יום
הבן שלי חוזר לביקור
אריק לוקח את דניאל בחיבוק, הוא לוקח את צרור המפתחות שלו , הוא סוגר את האור בחנות ויוצא מהחנות ונועל אותה.
6. חוץ. גינה- יום
גינה ירוקה עם נדנדה במרכזה, אריק ודניאל יושבים על ספסל בגינה, הם מסתכלים על ילד קטן מתנדנד בנדנדה ואביו עומד לידו, לפתע שני כלבים אחד גדול ואחד קטן יותר רצים לכיוונם, הם משחקים איתם, הכלב הגדול ליד אריק והקטן ליד דניאל.
אריק
אני שמח שבאת לביקור
התגעגעתי אלייך
דניאל
אני שמח שבאתי גם
שניהם מחייכים, איש אחד שהוא הבעלים של הכלבים קורא להם והכלבים רצים אליו, הכלב הקטן רץ ישר והכלב הגדול לוקח לו קצת זמן ואז הוא רץ גם.
אריק
רוצה שאני אקפיץ אותך לבסיס?
דניאל מניד את ראשו כהנהון, שניהם קמים מהספסל וידו של אריק מונחת על דניאל.
7. פנים. האוטו של אריק- יום
אריק יושב במושב מול ההגה באוטו ובדיוק מאחוריו יושב דניאל, אריק מסתכל כל הנסיעה על דניאל דרך המראה. על דניאל נמצא התיק הגדול של הצבא והוא מוציא ממנו את המדים ומתחיל ללבוש אותם בצידי המדים יש כומתה חומה שמשמשת חיילי גולני. דניאל לובש את המדים ואריק מסתכל עליו בחיוך מלא בגאווה דרך המראה.
8. חוץ. מחוץ לבית העלמין הצבאי קריית שאול- יום
אריק עומד מלפני בית העלמין הצבאי קריית שאול, הוא אוחז בזר אבל ומתבונן בכניסה לבית העלמין.
הנושא של עבודתי הוא התמודדות עם אבל בקולנוע הישראלי, אני חושבת שהתמודדות עם אבל מוצגת בדרכים שונות אך בתבנית די דומה וזהה. כל אחד מעבד ומתמודד עם אובדן בצורה שונה וייחודית אך כאשר היא מוצגת היא לרוב מזכירה כל דרך אחרת שהציגו בה את האבל בקולנוע.
אך בעיני נושא זה חשוב, מכיוון שבמצב שבו אנו נמצאים, שבו אנשים רבים נמצאים במצב של אבל, ההתמודדות הקשה איתה היא דבר שקשה להסביר וקשה להציג, אך סרטים רבים הציגו אותה ואני חושבת שצריך לתת לה במה, וצריך להציג אותה בצורה שיראו את הדרכים השונות, ויראו את הצורה בה כל אחד מפרש אותה אחרת. השאלה שלי היא ״כיצד דרכים שונות של התמודדות עם אבל מוצגות בקולנוע הישראלי״. אני מאמינה ששאלה זאת חשובה ותורמת בגלל שהיא נותנת את הבמה לסרטים שעסקו בשאלה הזאת, ומראה איך כל אחד מהבמאים והכותבים פירש את השאלה הזאת אחרת, ונתן לה אינרפטציה אחרת. בעיני שאלה זאת חשובה ומעניינת, ועל שאלה זאת, אני עומדת לענות במהלך העבודה, דרך קריאת מאמרים, ספרים ומחקרים בכדי לענות על השאלה.
בחרתי בנושא זה בשביל עבודת מחקר, מכיוון שכרגע כאשר אנו נמצאים במהלך תקופה כל כך מסובכת ונוראית של מלחמה, עם אובדנות נוראים ורבים, חשוב גם להתייחס למה שקורה לאחר האובדן. אנשים רבים במדינת ישראל מתמודדים עם אובדן ומתמודדים עם כניסה אל תוך ״משפחת השכול״. התמודדות זאת היא אחת ההתמודדויות הקשות שקיימות, התמודדות שאף אחד לא רוצה בה. וכל אחד מתמודד שונה, ומתמודד בדרך אחרת מגוונת ושונה. ובעבודה שלי אני רוצה להציג את זה. להציג את הדרכים השונות והרבות שיש להתמודדות עם שכול. בפרט במדינת ישראל, שסבלה ממלחמות רבות לאורך השנים מאז הקמתה, לכן ההתמקדות שלי היא בקולנוע הישראלי ואיך שזה מוצג שם. אני מאמינה ומוצאת שדרך סרטים, ודרך אומנות הקולנוע אנשים יוכלו לראות את הדרכים האלה ואולי ככה להבין שהתמודדות עם אבל היא דבר לא פשוט, כל אחד לוקח את זה אחרת ובצורה שלו, ואני מאמינה שצריך לתת לכל אחד את החופש שלו והזמן שלו להתאבל בצורה שלו. בעבודה שלי אני עומדת להציג את הדרכים האלה ולנתח אותם מבחינה פסיכולוגית וטקסטואלית. תוך כדי התייחסות גדולה להיבטים הנפשיים של התתמודדות בשילוב עם דרכי הקולנוע להעביר מסרים והיבטים של ההתמודדות.
תסריטאי/ית: נועה טל
אריק- בן 50, הוא אביו של דניאל. לאריק יש חנות פרחים קטנה, והוא האדם היחידי שעובד בה. לאריק אין עוד ילדים והוא ואשתו ביחסים קצת מעורערים מאז מות בנם. אישתו דואגת לו מעוד ואריק הוא אדם שהגאווה שלו חשובה לו מאוד לכן קשה לו עם הדאגה שלה והוא נוהג לנפנף אותה. אריק הוא אדם רציני ובשבילו שהעסק שלו יהיה במצב קשה גם אם זה בגלל שבנו מת והוא לא יכל לעבוד, זה עיניין מביך ומשפיל בשבילו והוא לוקח את זה ברמה האישית יותר ובעיקר מנסה. להראות שהכול בסדר ולפי השיגרה כדי שלא ינסו להוריד מהגאווה שלו. בקשר שלו ושל בנו אריק תמיד היה הבן אדם שנמצא בשביל בנו, אך הפעם שבנו מגיע ונמצא בישבילו הוא נמצא במצב רגיש קשה מאוד וקשה לו לקבל עזרה מבנו גם אם הוא זקוק לה מאוד, אך לאט לאט בנו מצליח להשפיע עליו ובעיקר שם לו מראה בפרצוף וגורם לו להבין שהוא צריך לעבור שינוי, ושהשינוי יהיה משמעותי.
דניאל- 18, הוא הבן של אריק. דניאל הוא חייל קרבי שהיה במלחמה ונהרג בה. דניאל. חוזר דרך דמיון לחייו של אריק בעיקר כדי לבוא לעזור לו אך גם כדי לסיים את הקשר שלהם בצורה טובה. דניאל הוא אדם רגיש מאוד וזה מתבטא בעיקר דרך זה שהוא לא בא וצועק על אביו אלא מדבר אליו בצורה רגועה ומראה שהוא באמת פה לעזרתו. לדניאל חשוב מאוד אביו וחשוב לו מאוד שאביו יהיה במצב טוב. דניאל הוא בן אדם מצחיק ושנון אך גם קשוב ומכבד והוא בא לאביו חזרה לחיים כי הוא רוצה שאביו ירגיש טוב והוא רוצה שאביו ישקם את חייו ושאביו ימשיך הלאה בחייו וינסה להתקדם מההיבט של השכול והאבל. דניאל מלווה את אריק במהלך יום שלם וגורם לו להתחיל לחזור לעצמו, ולמה שהוא היה לפני מותו שלו. דניאל נמצא בדמיונו של אביו בלבד אך הוא עדיין עוזר לו בכל דבר שצריך לעשות במהלך הסרט במטרה לעזור לאביו.
סינופסיס
אריק (50) הוא אביו של דניאל (18) שחזר לביקור מהצבא לאחר מלחמה ארוכה שבה לא היה בבית זמן רב. דניאל חזר בסוף המלחמה ובא ליום להיות עם אביו לפני שצריך לחזור לצבא. לאריק יש עסק של חנות פרחים, שמצבה רע לאחר כחודש שבו אריק לקח הפסקה וחזר לעבוד רק כאשר דניאל בא לביקור. דרך הביקור דניאל עוזר לאביו לשקם את החנות ועל הדרך גם את חייו שנאבדו קצת. בסוף הסרט מתברר שדניאל נהרג במלחמה והחזרה שלו לעזור לאביו במהלך כל הסרט הייתה בדמיונו של אריק בלבד ועזרה לו לנסות להמשיך בחייו לאחר חודש בלעדיו. דרך החזרה של דניאל בדמיונו של אריק, הוא מצליח לנסות ולשקם את חייו וגם להגיד דברים אחרונים לדניאל שרצה להגיד.
שיטת המחקר:
שיטת המחקר שלי תהיה דרך ניתוח פסיכולוגי. הנושא שבו בחרתי מגיע מנקודת מבט של אובדן והתמודדות עם אובדן, ובמהלך העבודה אני מתכוונת לבדוק את השאלה בניתוח פסיכולוגי שבודק את הדמויות ברמה הרגשית אך גם את התגובה כצופים. בנוסף אני מתכוונת לעשות ניתוח טקסטואלי בנוסף, לבדוק דרך אמצעי מבע, תסריט, ועלילה את שאלת המחקר שלי בכדי להבין בצורה הטובה ביותר.
בחרתי בשאלה זאת, מפני שהיא ליוותה אותי במהלך כתיבת התסריט ויצירת הסרט שלי. כאשר חושבים על התמודדות עם אבל ועל אנשים המתמודדים עם מות יקירהם, עולה לראש דרכים שונות בהם אפשר להתמודד ובעבודת המחקר שלי אני עומדת לבחון את השאלה הזאת בהיבטים פסיכולוגים בכדי למצוא כיצד מציגים את הדרכים הללו בקולנוע ובפרט בקולנוע הישראלי שצבר אובדנות רבים בשל מלחמות ישראל. בסרט שלי בחרתי את אחד הדרכים שהיא דרך הדימיון, בצורה של הזייה בה האדם הוזה ומדמיין את בנו כאשר בנו לא נמצא באמת. ובחרתי להציג את דרך ההתמודדות הזאת בצורה בה הקהל יגלה עליה רק בסוף הסרט. אני יודעת שישנם דרכים נוספות להציג התמודדות עם שכול ואבל, וזה מה שאני עומדת לבדוק בעבודה זאת.
תיאור הסרטים
קרוב אליי:
קרוב אליי בכתיבה ובימוי של תום נשר משנת 2024 עוקב אחרי דמותה של עדן, שאחיה הצעיר, נתי, מת בתאונת דרכים בצורה מפתיעה. היא מתאבססת לנתי ובמהלך ההתאבססות היא מגלה על מאיה מי שהייתה חברתו הסודית של נתי. עדן מתחילה לפתח קשר עם מאיה, ומגלה דברים על הקשר של מאיה ונתי. הסרט מתאר את התמודדותה של עדן עם האובדן, הקשר המורכב של מאיה ועדן, ומסע הזהות המחודש של עדן.
פוקסטרוט:
פוקסטורט הוא סרט בכתיבתו ובימויו של שמוליק מעוז משנת 2017, הסרט מוצג בשלוש מערכות שונות, מערכה ראשונה מראה את רגע הגילוי על מות הבן, בטווח השעות הזה רואים שכל אחד התמודד עם הבשורה בצורה אחרת, ולאחר כמה שעות מודיעים שזה היה טעות בזיהוי והבן לא מת בסוף. המערכה השנייה היא במחסום צהל, ליד מוצב צבאי שהבן משרת בו, ובו רואים את יונתן לראשונה ומבינים על אהבתו הרבה לציור. במערכה השלישית, שמתרחשת חצי שנה לאחר מות הבן, בו אנחנו מגלים שההורים של יונתן נפרדו כתוצאה מהאובדן הגדול. ובאפילוג אנחנו רואים את הדרך בה יונתן מת. הסרט עצמו מראה דרכים שונות בהם המשפחה התמודדה עם המוות של הבן.
כנפיים שבורות:
כנפיים שבורות הוא סרט בבימויו של ניר ברגמן משנת 2002, המספר על אמא וארבעת ילדיה המתמודדים עם מות האבא. הסרט מתחרש בעיר חיפה ומציג את ההתמודדות השונה של כל אחד מבני המשפחה עם מות אביהם. עלילת הסרט מתרחשת בתקופת החופש הגדול והיא מראה את הדרכים השונות של כל אדם להתמודדות עם האבל הגדול שנפל עליהם בפתאומיות. הסרט עוקב אחר חיי המשפחה ונותן נקודות מבט שונות מהתמודדות עם אבל.
פרקי העבודה
ראשי הפרקים:
הטענה המרכזית
הטענה המרכזית שלי תעסוק בהתמודדות עם אבל כפי שהיא מוצגת בקולנוע אבל בפרט בדרכים השונות בהם היא מוצגת. היא תוצג דרך מאפייני הקולנוע, וויזואלים, שמיעתיים, ואמצעי המבע אך גם דרך היבטים פסיכולוגים ונפשיים שמתייחסים אל הנושא בצורה של טראומה. אני עומדת להתמקד בשלושה סרטים מרכזיים, שהם סרטים ישראלים שמראים כל אחד מהם היבטים שונים של התמודדות עם אבל, ומוצגים במצבים שונים ובסיטואציות שונות בכדי להראות את הדרכים השונות שאפשר להראות בהם התמודדות עם אובדן. אני בנוסף עומדת להשתמש גם במקור פסיכולוגי: ״חמו, מיכל פיק. מולדת פצועה : שינויים בייצוג הטראומה בקולנוע הישראלי. רסלינג, 2016״. בכדי להעשיר את העבודה שלי מההיבט והגישה הפסיכולוגית. ולהשתמש ב-״ג’אנטי, לואיס. להבין סרטים. האוניברסיטה הפתוחה, 2000״. בכדי לבסס את הניתוח הטקסטואלי שלי. הטענה המרכזית שלי שמבוססת על מה שציינתי פה לפני, היא שדרכי האבל שמוצגים בקולנוע הישראלי הם כמעט תמיד זהים ודומים. הם מוצגים בעיקר דרך אמצעי מבע, ודרך דיאלוגים, וטקסטים שהדמויות אומרות בכדי להראות את המצב הרגשי בו הם נמצאות. אמצעי המבע הם לרוב מבחינת תאורה וצבע ומציגים את הדמות שמתמודדת תמיד כעצובה או כאדם הנמצא במצב קשה. בכלליות ייצוגים של טראומה בקולנוע הישראלי מוצגים בצבעים אפורים, תאורה קרה, ומוזיקה עצובה או דרמטית.
מהלך העבודה
פרקים בעבודה
1. מבוא
2. תקציר
3. תסריט
4. סרט גמור
5. תיק הפקה
6. עבודה עיונית
7. סיכום
8. ביבליוגרפיה
9. נספחים
חמו, מיכל פיק. מולדת פצועה : שינויים בייצוג הטראומה בקולנוע הישראלי. רסלינג, 2016.
ג’אנטי, לואיס. להבין סרטים. האוניברסיטה הפתוחה, 2000.
כיפור (עמוס גיתאי,2000)
כנפיים שבורות (ניר ברגמן, 2002)
פוקסטורט (שמוליק מעוז, 2017)
השתמשתי בgemini
מאפייני הגישה הפורמליסטית:
הגישה הפורמליסטית בקולנוע, היא גישה שמדגישה את החשיבות של הצורה והסגנון הקולנועיים, יותר מהמציאות עצמה. היא מציעה דרך לנתח סרטים בהתמקדות במאפיינים של הקולנוע עצמו, הצורה, הסגנון והטכניקות הקולנועיות.
הגישה מתאפיינת בגורמים הבאים:
התמקדות בצורה וסגנון: הפורמליזם מתמקד בחשיבות של הצורה והסגנון הקולנועי הרבה יותר מהתוכן עצמו.
התמקדות במדיום: הפורמליזם מדגיש שיש להתמקד במאפיינים הייחודיים של הקולנוע, כגון צילום, עריכה, סאונד ועוד.
ניתוק מהמציאות: הפורמליזם מנתק את הסרט מהמציאות שקורת מחוץ לקולנוע, ומתמקד בעולם הפנימי של הסרט.
ניתוח מבני: הפורמליזם משתמש בשיטות ניתוח שונות של המבנה כדי להבין את האופן שבו הקולנוע מורכב כדי ליצר משמעות.
האם טקסט זה נכון?
הבנת את מאפייני הגישה הפורמליסטית בקולנוע בצורה טובה מאוד! התיאור שלך מדויק ומקיף. הנה סיכום קצר של המאפיינים שהצגת, עם דגשים קלים:
התמקדות בצורה ובסגנון: הפורמליזם שם דגש על האופן שבו הסרט בנוי - האלמנטים הוויזואליים, הטכניקות הקולנועיות, ולא על התוכן או הסיפור עצמו.
התמקדות במדיום: הפורמליזם חוקר את מה שמייחד את הקולנוע כמדיום אמנותי. אילו כלים וטכניקות ייחודיים לקולנוע יוצרים משמעות (צילום, עריכה, סאונד, תאורה)?
ניתוק מהמציאות: הפורמליזם מתמקד בעולם הסגור של הסרט, ביחסים בין האלמנטים הפורמליים שלו, ולא בקשר של הסרט למציאות החיצונית.
ניתוח מבני: הפורמליזם משתמש בכלים של ניתוח מבני כדי להבין איך הסרט מאורגן ואיך המבנה הזה תורם למשמעות.
הדיוק בתיאור שלך מראה הבנה מעמיקה של הגישה הפורמליסטית.
הבינה המלאכותית עזרה מאוד להבנת הנושא.
דוגמאות לנושאים:
מוצעת כאן רשימת נושאים מתחום הקולנוע היכולים לשמש רעיון או נושא לעבודת-גמר. הנושאים מוצעים כדי לגרות ולעורר עניין וסקרנות וכדי לסייע בתהליך של בחירת הנושא לעבודה. הנושאים מנוסחים, בחלקם, באופן רחב וכוללני מאוד. ניתן לגזור מהם נושאי-משנה צרים וספציפיים יותר.
ניסוח הנושא והגדרתו חייבים להיות מדויקים וברורים, באופן שהנושא לא יהיה רחב מדי ולא מצומצם מדי והשאלה הנבדקת תהיה ברורה. הגדרתו הבהירה והמדויקת של הנושא, חשיבותה מרובה בתהליך הכנת עבודת-גמר ועוד קודם לכן, בהכנת ההצעה לה.
• דמות הנווד בסרטיו של צ'אפלין
• השתקפויות בסרטיו של וודי אלן
• דמות היהודי בסרטיו של וודי אלן
• עולם הילד על-פי סרטיו של שפילברג
• האגדה בסרטיו של שפילברג
• הצגת כנופיות הנוער ב"רסטי ג'יימס" וב"נערי הכרך" של פרנסיס קופולה
• "סיפור קצר על אהבה" של קישלובסקי - מציצנות או אהבה?
• העיר ניו-יורק על-פי סרטיו של מרטין סקורסזה
• ההומור הסאטירי והפרודי בסרטיו של מל ברוקס
• דמות הזר בקולנוע הישראלי
• סרט התעודה כסרט תעמולה
• סרט התעודה כאמירה אישית של יוצר
• דמות האישה בקולנוע הצרפתי החדש
• ה"פילם נואר" - שפת הקולנוע כביטוי של מציאות אידיאולוגית
• מלחמת וייטנאם והשתקפותה בסרט "צייד הצבאים"
• דמות הערבי בקולנוע הישראלי
• הקולנוע הישראלי - תרבות וכלכלה
• השפעת סרטי ההנפשה (אנימציה) על ילדים בני 63-
• הספרות בראי הקולנוע
• דמות החייל בקולנוע הישראלי, על-פי סרטיו של אורי ברבש
• דמות הצבא בקולנוע הישראלי, על-פי הסרט "אחד משלנו" של אורי ברבש
• תדמית של משפחות "אתניות" בקולנוע האמריקני העכשווי
• מפגש בין-תרבותי בקולנוע
• דמות היהודי בקולנוע האמריקני
• התפתחות דימוי ה"פאם פאטאל" בקולנוע - ממיי ווסט ועד מדונה
• הקולנוע הנשי הישראלי
• הצגת השואה בקולנוע על-פי הסרט "בחירתה של סופי"
• דימויי יחיד וחברה בקולנוע
• חריגות וטיפוסים חריגים בקולנוע
• דמות ההומוסקסואל בקולנוע בכלל ובקולנוע הישראלי בפרט
• הצגת הזקנה בקולנוע המודרני על-הסרט "הנהג של מיס דייזי"
• הקולנוע המגויס
• תעמולה בקולנוע
• מחאה חברתית בקולנוע
• מוזיקה וקולנוע
• המחזמר בקולנוע
• אפקטים מוזיקליים בקולנוע
• אפקטים ופעלולים בקולנוע
שאלת המחקר
שאלה פוריה היא שאלה שמעודדת חשיבה, למידה והתפתחות. היא שאלה שאינה ניתנת לתשובה פשוטה או חד-משמעית, ודורשת מהלומד להפעיל את החשיבה הביקורתית והיצירתיות שלו. שאלות פוריות יכולות להוביל לדיון, מחקר, יצירתיות וחשיבה חדשה.
ישנן מספר תכונות של שאלות פוריות:
הן פתוחות: שאלות פוריות אינן דורשות תשובה חד-משמעית או נכונה/לא נכונה. הן מאפשרות ללומד להציע מגוון רחב של תשובות, ולדון בנושא באופן מעמיק יותר.
הן מערערות: שאלות פוריות מערערות את הנחות היסוד של הלומד, ומעודדות אותו לחשוב מחוץ לקופסה. הן יכולות לגרום לו לשקול דברים חדשים, ולפתח הבנה עמוקה יותר של הנושא.
הן רלוונטיות: שאלות פוריות רלוונטיות לחיי הלומד ולעולם שמסביבו. הן יכולות לעודד אותו להשתמש בידע שלו כדי לענות על השאלות, ולקשר בין הנושא הנלמד לחייו האישיים.
הן מאתגרות: שאלות פוריות מאתגרות את הלומד, ומעודדות אותו לחשוב קשה. הן יכולות לסייע לו לפתח כישורי חשיבה גבוהים, כגון חשיבה ביקורתית, פתרון בעיות ויצירתיות.
לדוגמא: השאלה מדוע הקולנוע עוסק רבות בתכנים שליליים היא שאלה פוריה כי היא עונה על כל הסעיפים של שאלה פורייה:
התשובה לשאלה זו יכולה להוביל לדיון, מחקר, יצירתיות וחשיבה חדשה. היא יכולה לסייע לנו להבין טוב יותר את הקולנוע, את האדם ואת העולם שבו אנו חיים.
שיטת המחקר
בכתיבה אקדמית על סרטי קולנוע נהוג להשתמש במגוון שיטות מחקר, ביניהן:
ניתוח טקסטואלי:
ניתוח היסטורי:
ניתוח פסיכולוגי:
ניתוח אידיאולוגי:
ניתוח השוואתי:
ניתוח פילוסופי: